Presuda u predmetu Volan: Automafijašima 10 i po godina robije

Nebojša Tomašević
Presuda u predmetu Volan: Automafijašima 10 i po godina robije

BANjALUKA - Miroslav (35) i Sreto Pajić (32) osuđeni su u Sudu BiH na 10 i po godina zatvora jer su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u krađama vozila i iznudama u predmetu ”Volan”.

Miroslav je osuđen na šest, a Sreto na četiri i po godine zatvora i oba su osuđena za organizovani kriminal, teške krađe, inudu. Osim zatvorskih izrečene su im novčane kazne i to Miroslavu od 40.000, a Sreti 32.000 KM.

Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su optuženi zaključili sa Tužilaštvom BiH.

Kako je saopšteno iz Suda BiH presudom je naloženo oduzimanje nezakinite imovinske koristi i to 20.000 KM od Miroslava, a 15.000 od Srete Pajića.

Nakon izricanja presude Miroslavu je pdoružen pritvor, a Sreto je pušten i izrečene su mu mjere zabrane putovanja. Ukinuta mu je ranija mjera zabrane sastajanja sa određenim licima.

Pomenuti dvojac terete da su bili dio kriminalne grupe koja se  od  2011. do kraja 2017. godine bavila  krađom skupocjenih vozila te iznudom novca od njihovih vlasnika u zamjenu za povrat automobila. Grupa je djelovala na teritoriji BiH, a jedan broj optuženih u ovom predmetu ranije sporazumno  priznao krivicu dok je  protiv dijela optuženih sudski postupak  u toku pred Sudom BiH.

Akcija „Volan“ je sprovedena  2018. godine, a nakon istrage Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv više od 25 osoba. Terete ih da su kao grupa ukrali više od 200 skupocjenih vozila, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana