Препродавали возила с фалсификованим бројем шасије и мотора

Н. Т.
Препродавали возила с фалсификованим бројем шасије и мотора

СОКОЛАЦ - Божо Л. и његов син Милорад Л. те Јована М. из Сокоца осумњичени су да су куповали и препродавали возила на којима су кривотворили брпјеве шасија иоли мотора чиме су незаконито зарадили 20.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама они су на папире од хаварисаних возила регистровали и продавали друга возила за која нису имали валидну документацију. Јована је наводно Милорадова дјевојка.

"Да би то могли урадити они су на возилима без папира прекуцавали бројеве мотора и шасија. Затим су бројеве мотора и шасија од хаварисаних возила за која су имали уредну документе укуцавали на исправна возила без папира. Затим су та исправна их регистровали  на те папире  од хаварисаних возила" рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале осумњичених, саопштено је да их терете за фалсификовање исправе и злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

"Против М. Л., Ј.М. и Б.Л., сви из Сокоца поднесен је извјештај Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево за поменута кривична дјела. Лица се сумњиче да су од 10. априла 2014. године до 3. марта ове године купили девет аутомобила на којима су кривотворили бројеве шасије или бројеве мотора, потом извршили технички преглед и регистрацију истих. Затим су седам возила продали и прибавили протиправну имовинску корист у износу од 20.000 КМ" наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана