Preprodavali vozila s falsifikovanim brojem šasije i motora

N. T.
Preprodavali vozila s falsifikovanim brojem šasije i motora

SOKOLAC - Božo L. i njegov sin Milorad L. te Jovana M. iz Sokoca osumnjičeni su da su kupovali i preprodavali vozila na kojima su krivotvorili brpjeve šasija ioli motora čime su nezakonito zaradili 20.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama oni su na papire od havarisanih vozila registrovali i prodavali druga vozila za koja nisu imali validnu dokumentaciju. Jovana je navodno Miloradova djevojka.

"Da bi to mogli uraditi oni su na vozilima bez papira prekucavali brojeve motora i šasija. Zatim su brojeve motora i šasija od havarisanih vozila za koja su imali urednu dokumente ukucavali na ispravna vozila bez papira. Zatim su ta ispravna ih registrovali  na te papire  od havarisanih vozila" rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenih, saopšteno je da ih terete za falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

"Protiv M. L., J.M. i B.L., svi iz Sokoca podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo za pomenuta krivična djela. Lica se sumnjiče da su od 10. aprila 2014. godine do 3. marta ove godine kupili devet automobila na kojima su krivotvorili brojeve šasije ili brojeve motora, potom izvršili tehnički pregled i registraciju istih. Zatim su sedam vozila prodali i pribavili protipravnu imovinsku korist u iznosu od 20.000 KM" navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana