Предложен притвор за ухапшене у акцији „Рез“

СРНА
Предложен притвор за ухапшене у акцији „Рез“

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за продужење мјере притвора за тројицу осумњичених за организовани криминал у трајању од два мјесеца, који су ухапшени у акцији кодног имена "Рез"

Мјера продужења притвора затражена је због опасности од бјекства осумњичених, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела организованог криминала, а у вези са међународним кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, као и другим кривичним дјелима.

Мјера притвора потребна је да би се обезбиједио несметан наставак и окончање истраге у овом предмету за организовани криминал, наводи се у саопштењу.

На основу Наредбе Суда БиХ, припадници МУП-а Кантона Сарајево у јулу су извршили претресе станова, угоститељских објеката и моторних возила које користе лица Е.К, А.С. и А.А. Ријеч је о Елвису Кељмендију, Анелу Сејфовићу и Ајлину Ахмићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана