Predložen pritvor za uhapšene u akciji „Rez“

SRNA
Predložen pritvor za uhapšene u akciji „Rez“

SARAJEVO- Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih za organizovani kriminal u trajanju od dva mjeseca, koji su uhapšeni u akciji kodnog imena "Rez"

Mjera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

Mjera pritvora potrebna je da bi se obezbijedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Na osnovu Naredbe Suda BiH, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u julu su izvršili pretrese stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E.K, A.S. i A.A. Riječ je o Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću i Ajlinu Ahmiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana