Предложен притвор за Сиријца и ирачана због кријумчарења миграната

Срна
Предложен притвор за Сиријца и ирачана због кријумчарења миграната

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ предложио је Суду БиХ одређивање притвора за држављанина Сирије Алвара Омара и држављанина Ирака Алсаједа Алија Јасина ел Халфија, настањене у Аустрији, а осумњичене за кријумчарење људи:

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњичених који би одласком из БиХ постали недоступни правосудним органима, те опасности да би боравком на слободи могли да ометају истрагу, прикривају доказе, те утичу на свједоке или саучеснике, наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Омар и Халфи су под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да су у недјељу, 26. новембра, у намјери стицања противправне имовинске користи, превозили два лица, држављана Либана и Либије које су претходно прихватили у Бечу. Знајући да та лица не испуњавају услове за законит прелазак границе нити улазак и одобрени боравак или пребивалиште у БиХ, Омар и Халфи су им омогућили нелегалан прелазак границе из Хрватске у БиХ, а потом наставили према граници између БиХ и Црне Горе.

Гранична полиција БиХ открила је кријумчаре и кријумчарена лица у граничном појасу на подручју Гацка, приликом надзора границе и контролом путничког моторног возила "бе-ем-ве", националних ознака Аустрије, након чега су ухапшени и стављени под контролу.

Пронађени илегални мигранти предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање. Гранична полиција, заједно са партнерским агенцијама, свакодневно предузимају активности у процесуирању кривичних дјела повезаних са илегалним миграцијама у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана