Предложен притвор осумњиченом за убиство на Мањачи

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је Окружном суду да одреди притвор Драженку Радуловићу (41) из бањалучког насеља Кола због сумње да је убио суграђанина, речено је Срни у овом тужилаштву.

Тужилац је предложио одређивање мјере притвора због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, које је посебно тешко с обзиром на начин извршења и посљедице, те би пуштање на слободу осумњиченог резултирало пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемиравањем јавности, навели су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Радуловић, осумњичени за убиство Родољуба Васиљевића на Мањачи, спроведен је јуче у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Радуловићу се на терет ставља да је у ноћи између 18. и 19. априла убио Васиљевића тако што га је тупим предметом више пута изударао по глави и остави га да лежи у близини основне школе у Колима на Мањачи, гдје је тијело и пронађено.

Васиљевић је имао видљиве повреде главе, али се у први мах није знало да ли су настале усљед пада на бетон или на неки други начин. Истражиоци ПУ Бањалука одмах су посумњали да се ради о убиству и док су чекали налаз обдукције интензивно су на терену радили на расвјетљавању догађаја. Саслушано је и испитано више свједока и дошло се до сазнања да се критичне ноћи Васиљевић сукобио са Радуловићем, који је јуче и ухапшен.

Први резултати истраге указују да је Васиљевић цијели дан пио алкохол, те је посјетио неколико кафана. У вечерњим сатима је, по изласку из кафане, кренуо да узнемирава мјештане Кола, да би у једном тренутку разбио шајбу на Радуловићевом возилу.

Након тога међу њима је дошло до свађе у којој је Радуловић више пута тупим предметом по глави изударао Васиљевића, који је од задобијених повреда преминуо. Сумња се да га је изударао шипком или летвом. Ти предмети су током истраге пронађени и изузети и биће предмет вјештачења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана