Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo na Manjači

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je Okružnom sudu da odredi pritvor Draženku Raduloviću (41) iz banjalučkog naselja Kola zbog sumnje da je ubio sugrađanina, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemiravanjem javnosti, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Radulović, osumnjičeni za ubistvo Rodoljuba Vasiljevića na Manjači, sproveden je juče u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Raduloviću se na teret stavlja da je u noći između 18. i 19. aprila ubio Vasiljevića tako što ga je tupim predmetom više puta izudarao po glavi i ostavi ga da leži u blizini osnovne škole u Kolima na Manjači, gdje je tijelo i pronađeno.

Vasiljević je imao vidljive povrede glave, ali se u prvi mah nije znalo da li su nastale usljed pada na beton ili na neki drugi način. Istražioci PU Banjaluka odmah su posumnjali da se radi o ubistvu i dok su čekali nalaz obdukcije intenzivno su na terenu radili na rasvjetljavanju događaja. Saslušano je i ispitano više svjedoka i došlo se do saznanja da se kritične noći Vasiljević sukobio sa Radulovićem, koji je juče i uhapšen.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je Vasiljević cijeli dan pio alkohol, te je posjetio nekoliko kafana. U večernjim satima je, po izlasku iz kafane, krenuo da uznemirava mještane Kola, da bi u jednom trenutku razbio šajbu na Radulovićevom vozilu.

Nakon toga među njima je došlo do svađe u kojoj je Radulović više puta tupim predmetom po glavi izudarao Vasiljevića, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Sumnja se da ga je izudarao šipkom ili letvom. Ti predmeti su tokom istrage pronađeni i izuzeti i biće predmet vještačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana