Предложен притвор мушкарцу који је претукао бившу дјевојку

Јасмина Салопек
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Тужилац Окружног јавног Тужлаштва Бањалука предложио је Основном суду у овом граду одређење притвора Дејану Татићу (22), који је прије пар дана претукао бившу дјевојку, а потом пријетио комшији.

Из тужилаштву су саопштили да је му је  притвор предложен због сумње да је починио кривична дјела насиље у породици или породичној заједници, угрожавање сигурности и неовлаштена производња и промет опојних дрога.

– Осумњичени је 4. јула у Бањалуци починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници на штету Т. В. из Бањалуке, са којом је у емотивној вези, а дан касније је у улици Бранка Поповића  пријетио да ће напасти на живот и тијело оштећеног Б.Р. и њему блиске особе – рекли су у Тужилаштву.

Додају да се осумњиченом на терет још ставља да је за сада, у тачно неутврђеном временском периоду ради продаје држао већу количину опојне дроге која својим изгледом асоцира на екстази.

– Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања бојазни да  би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени починити кривично дјело којим пријети – појаснили су у ОЈТ Бањалука.

Према ранијим информацијама, Татић је претукао бившу дјевојку у близини зграде у улици  Бранка Поповића, а затим су га станари ове зграде задржали до доласка полиције.

Он је други дан дошао до исте зграде и пријетио да ће убити станаре и њихову дјецу, зато што је био ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана