Predložen pritvor muškarcu koji je pretukao bivšu djevojku

Jasmina Salopek
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Tužilac Okružnog javnog Tužlaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu u ovom gradu određenje pritvora Dejanu Tatiću (22), koji je prije par dana pretukao bivšu djevojku, a potom prijetio komšiji.

Iz tužilaštvu su saopštili da je mu je  pritvor predložen zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

– Osumnjičeni je 4. jula u Banjaluci počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu T. V. iz Banjaluke, sa kojom je u emotivnoj vezi, a dan kasnije je u ulici Branka Popovića  prijetio da će napasti na život i tijelo oštećenog B.R. i njemu bliske osobe – rekli su u Tužilaštvu.

Dodaju da se osumnjičenom na teret još stavlja da je za sada, u tačno neutvrđenom vremenskom periodu radi prodaje držao veću količinu opojne droge koja svojim izgledom asocira na ekstazi.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da  bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni počiniti krivično djelo kojim prijeti – pojasnili su u OJT Banjaluka.

Prema ranijim informacijama, Tatić je pretukao bivšu djevojku u blizini zgrade u ulici  Branka Popovića, a zatim su ga stanari ove zgrade zadržali do dolaska policije.

On je drugi dan došao do iste zgrade i prijetio da će ubiti stanare i njihovu djecu, zato što je bio uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana