Одбјегли Паљанин се предао полицији, одређен му притвор

Срна
Одбјегли Паљанин се предао полицији, одређен му притвор

Основни суд у Сокоцу одредио је једномјесечни притвор Страхињи Пандуревићу из Пала осумњиченом да је током туче у кафићу "Red & WhiteKafanica" из пиштоља пуцао у плафон.

Пуцњава се догодила 18. септембра ове године. Осим Пандуревића у инциденту је учествовао и Томислав Петровић звани Томо, који је ухапшен, док је Пандуревић побјегао. Полиција је данима за њим трагала, да би се у уторак сам јавио у ПС Пале, након чега је предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

У ОЈТ Источно Сарајево наводе да против Пандуревића воде истрагу због сумње да је починио кривична дјела недозвољена производња и промет оружја, односно незаконито посједовање пиштоља, те изазивање опште опасности. Након испитивања предложен му је једномјесечни притвор, што је Основни суд у Сокоцу и прихватио.

"Притвор је одређен због опасности од бјекства осмњиченог, као и бојазни да би боравком на слободи могао утицати на свједоке или ометати поступак сакривањем или уништавањем доказа и трагова важних за даљи поступак", наводе у ОЈТ Источно Сарајево.

Додају да се Пандуревић терети да је 18. септембра око 23 часа пуцао у кафе бару "Ред & Wхите Кафаница".

"Осумњичени је извадио пиштољ непознате марке, за који нема оружни лист, подигао га изнад главе и испалио један хитац у плафон, изазивајући опасност за живот људи", наводе у тужилаштву.

Подсјетимо, исто вече полиција је због туче у кафићу и напада на полицајца ухапсила Томислава Петровића, али и Младена Самарџију, који се налази на Еурополовој листи најтраженијих бјегунаца у Европи. Иако је послије хапшења утврђено да га међународном потјерницом потражује Словенија због организованог криминала и трговине дрогом Пандуревић је пуштен на слободу будући да га од изручења штити држављанство БиХ. Међутим, од њега је привремено одузет аутомобил "БМW X5", као и 58.400 евра у кешу, а још се истражује чему је новац био намијењен.

Осим њих ухапшене су још двије особе од којих је привремено одузет аутомобил "Поло".

И Петровићу је након хапшења одређен једномјесечни притвор, али је пуштен на слободу прије истека те мјере. Он се терети да је у кафићу за врат ухватио Р.Г. и главом га ударио у чело. По изласку из кафане Петровић је насрнуо и на полицајца К.Ђ. којег је кренуо давити, а затим га шаком ударио у лице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана