Odbjegli Paljanin se predao policiji, određen mu pritvor

Srna
Odbjegli Paljanin se predao policiji, određen mu pritvor

Osnovni sud u Sokocu odredio je jednomjesečni pritvor Strahinji Pandureviću iz Pala osumnjičenom da je tokom tuče u kafiću "Red & WhiteKafanica" iz pištolja pucao u plafon.

Pucnjava se dogodila 18. septembra ove godine. Osim Pandurevića u incidentu je učestvovao i Tomislav Petrović zvani Tomo, koji je uhapšen, dok je Pandurević pobjegao. Policija je danima za njim tragala, da bi se u utorak sam javio u PS Pale, nakon čega je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

U OJT Istočno Sarajevo navode da protiv Pandurevića vode istragu zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, odnosno nezakonito posjedovanje pištolja, te izazivanje opšte opasnosti. Nakon ispitivanja predložen mu je jednomjesečni pritvor, što je Osnovni sud u Sokocu i prihvatio.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osmnjičenog, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke ili ometati postupak sakrivanjem ili uništavanjem dokaza i tragova važnih za dalji postupak", navode u OJT Istočno Sarajevo.

Dodaju da se Pandurević tereti da je 18. septembra oko 23 časa pucao u kafe baru "Red & White Kafanica".

"Osumnjičeni je izvadio pištolj nepoznate marke, za koji nema oružni list, podigao ga iznad glave i ispalio jedan hitac u plafon, izazivajući opasnost za život ljudi", navode u tužilaštvu.

Podsjetimo, isto veče policija je zbog tuče u kafiću i napada na policajca uhapsila Tomislava Petrovića, ali i Mladena Samardžiju, koji se nalazi na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca u Evropi. Iako je poslije hapšenja utvrđeno da ga međunarodnom potjernicom potražuje Slovenija zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom Pandurević je pušten na slobodu budući da ga od izručenja štiti državljanstvo BiH. Međutim, od njega je privremeno oduzet automobil "BMW X5", kao i 58.400 evra u kešu, a još se istražuje čemu je novac bio namijenjen.

Osim njih uhapšene su još dvije osobe od kojih je privremeno oduzet automobil "Polo".

I Petroviću je nakon hapšenja određen jednomjesečni pritvor, ali je pušten na slobodu prije isteka te mjere. On se tereti da je u kafiću za vrat uhvatio R.G. i glavom ga udario u čelo. Po izlasku iz kafane Petrović je nasrnuo i na policajca K.Đ. kojeg je krenuo daviti, a zatim ga šakom udario u lice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana