Прали новац куповином некретнина и возила

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Против Петра Дукића који је "пао" у акцији "Транспортер" те његове супруге Јелене Дукић и Александра Николића Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијела је извјештај због постојања основа сумње да су починили кривично дјело прање новца, потврђено је "Гласу Српске"

Из МУП-а РС је, наводећи иницијале,  саопштено да се поменути сумњиче да су новац прибављен извршењем кривичних дјела, односно новац који је потицао од криминалне активности користили у привредном или другом пословању и располагали са истим.

- Првоосумњичени  куповио је некретнине у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и више скупоцјених моторних возила укупне вриједности 3.807.949 КМ, другоосумњичена је извршила куповину некретнина у Бањалуци и Источном Сарајеву и возила чија је вриједност 520.252 КМ, а трећеосумњичени извршио куповину некретнина у Источном Сарајеву и  возила путем оснивања привредног друштва чија је укупна вриједност 559.440 КМ- саопштила је полиција.

Дукић је ухапшен у акцији "Транспортер" у којој је заплијењено 303 килограма марихуане и која је откривена у комбију који је он користио. Осумњичен је за организовани криминал и трговину дроге.

Као вођа груп која је разбијена у акцији је  означен  Бојан Цвијетић, некадашњи саветник у Министарству безбедности БиХ, код кога су у претресу пронађени повјерљиви документи Обавјештајно безбједносне агенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана