Prali novac kupovinom nekretnina i vozila

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Protiv Petra Dukića koji je "pao" u akciji "Transporter" te njegove supruge Jelene Dukić i Aleksandra Nikolića Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca, potvrđeno je "Glasu Srpske"

Iz MUP-a RS je, navodeći inicijale,  saopšteno da se pomenuti sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa istim.

- Prvoosumnjičeni  kupovio je nekretnine u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i više skupocjenih motornih vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM, drugoosumnjičena je izvršila kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM, a trećeosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Istočnom Sarajevu i  vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM- saopštila je policija.

Dukić je uhapšen u akciji "Transporter" u kojoj je zaplijenjeno 303 kilograma marihuane i koja je otkrivena u kombiju koji je on koristio. Osumnjičen je za organizovani kriminal i trgovinu droge.

Kao vođa grup koja je razbijena u akciji je  označen  Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni povjerljivi dokumenti Obavještajno bezbjednosne agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana