Потврђена оптужница против Милана Матковића из Требиња: Покушао себи зашити уста

Г.С.
Потврђена оптужница против Милана Матковића из Требиња: Покушао себи зашити уста

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу Тужилаштва БиХ која оптуженог Милана Матковића терети за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дрогама, прање новца, фалсификовање докумената, те припремања убиства.

У оптужници се, између осталог, наводи да је Матковић од половине 2020. до краја 2021. године организовао групу за организовани криминал ради чињења кривичних дјела с циљем стицања противправне имовинске користи.

Та група дјеловала је на подручју БиХ, Црне Горе, Србије и земаља ЕУ, а у договору са осталим припадницима оптужени је доносио одлуке о дјеловању групе, о извршењу кривичних дјела и подјели стечене противправне користи.

Припадници групе поступали су по наредбама и упутствима Матковића, гдје је свако од њих имао свијест и знање о одређеним задацима, радњама извршења и доприносу других припадника током извршавања кривичних дјела.

Суд БиХ потврдио је 23. марта оптужницу Тужилаштва БиХ од 10. марта, саопштено је данас из ове правосудне институције.

Наркобос из Требиња Милан Матковић данима је штрајковао глађу у затвору у Војковићима.

Он је, да би избјегао да му Тужилаштво БиХ предложи нови притвор прије себи покушао патроном оловке зашити уста, пише Аваз.

Такође, покушао се оловком пробости, али му је притвор продужаван. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана