Potvrđena optužnica protiv Milana Matkovića iz Trebinja: Pokušao sebi zašiti usta

G.S.
Potvrđena optužnica protiv Milana Matkovića iz Trebinja: Pokušao sebi zašiti usta

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH koja optuženog Milana Matkovića tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogama, pranje novca, falsifikovanje dokumenata, te pripremanja ubistva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Matković od polovine 2020. do kraja 2021. godine organizovao grupu za organizovani kriminal radi činjenja krivičnih djela s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Ta grupa djelovala je na području BiH, Crne Gore, Srbije i zemalja EU, a u dogovoru sa ostalim pripadnicima optuženi je donosio odluke o djelovanju grupe, o izvršenju krivičnih djela i podjeli stečene protivpravne koristi.

Pripadnici grupe postupali su po naredbama i uputstvima Matkovića, gdje je svako od njih imao svijest i znanje o određenim zadacima, radnjama izvršenja i doprinosu drugih pripadnika tokom izvršavanja krivičnih djela.

Sud BiH potvrdio je 23. marta optužnicu Tužilaštva BiH od 10. marta, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

Narkobos iz Trebinja Milan Matković danima je štrajkovao glađu u zatvoru u Vojkovićima.

On je, da bi izbjegao da mu Tužilaštvo BiH predloži novi pritvor prije sebi pokušao patronom olovke zašiti usta, piše Avaz.

Takođe, pokušao se olovkom probosti, ali mu je pritvor produžavan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana