Потврђена оптужница против бившег директора Управе полиције Црне Горе

Срна
Потврђена оптужница против бившег директора Управе полиције Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Вијеће Вишег суда у Подгорици потврдило је оптужницу Специјалног тужилаштва против бившег директора Управе полиције Црне Горе Славка Стојановића, за кривична дјела злоупотреба службеног положаја и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Стојановић је ухапшен 18. новембра прошле године по налогу Специјалног тужилаштва, због сумње да је злоупотријебио службени положај у вези са шверцом цигарета.

"Вијеће је утврдило да из доказа прикупљених у истрази произилази да је окривљени основано сумњив да је извршио кривична дјела која му се стављају на терет, док се ни његов бранилац није противио потврђивању оптужнице", саопштено је из Специјалног тужилаштва.

На мјесту директора Управе полиције Стојановић је био од 2013. до 2018. године, а током његовог мандата у сукобу криминалних кланова убијено је више десетина лица.

У том периоду се десило и разбијање опозиционог протеста Демократског фронта 2015. године, када је забиљежено више случајева полицијске бруталности.

Стојановић је пензионисан 2021. године.

Ово је други бивши директор полиције Црне Горе који је ухапшен у посљедњих шест мјесеци.

Претходно је у јулу 2023. године ухапшен Веселин Вељовић, који је у притвору и осумњичен је за стварање криминалне организације, злоупотребу службеног положаја и кријумчарење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана