Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore

Srna
Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore

PODGORICA - Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore Slavka Stojanovića, za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Stojanović je uhapšen 18. novembra prošle godine po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa švercom cigareta.

"Vijeće je utvrdilo da iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, dok se ni njegov branilac nije protivio potvrđivanju optužnice", saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Na mjestu direktora Uprave policije Stojanović je bio od 2013. do 2018. godine, a tokom njegovog mandata u sukobu kriminalnih klanova ubijeno je više desetina lica.

U tom periodu se desilo i razbijanje opozicionog protesta Demokratskog fronta 2015. godine, kada je zabilježeno više slučajeva policijske brutalnosti.

Stojanović je penzionisan 2021. godine.

Ovo je drugi bivši direktor policije Crne Gore koji je uhapšen u posljednjih šest mjeseci.

Prethodno je u julu 2023. godine uhapšen Veselin Veljović, koji je u pritvoru i osumnjičen je za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana