Полицијска управа Фоча: Повећање кривичних дјела и погоршана безбједност саобраћаја

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Повећање почињених кривичних дјела за 45 одсто и висок степен њихове расвијетљености, те погоршано стање безбједности саобраћаја, главне су карактеристике извјештаја Полицијске управе Фоча за октобар ове године.

Начелник Полицијске управе Велимир Костовић оцијенио је да је стање безбједности на задовољавајућем нивоу, поткрепљујући то подацима да у октобру није било тешких кривичних дјела попут убистава, разбојништава и подметања експлозивних направа или пожара.

"Полицијска управа Фоча задржала је висок проценат расвијетљености кривичних дјела.

По непознатом извршиоцу расвијетљеност износи 72 одсто, а укупна 90 одсто", рекао је Костовић на данашњој конференцији за новинаре.

Костовић је навео да је у области јавног реда и мира број прекршаја смањен за 29 одсто, те да није било тежих прекршаја са учешћем већег броја лица. Начелник Одјељења полиције Воислав Крунић истакао је да је дошло до погоршања у области безбједности саобраћаја, односно до благог раста броја незгода у односу на исти мјесец прошле године, са 25 на 27, али са доста неповољнијом структуром.

Он је навео да се, у односу на једну незгоду са повријеђеним лицима из октобра 2019, у истом мјесецу ове године догодило седам таквих незгода у којима је повријеђено 16 лица, од којих пет теже и 11 лакше.

Полиција је из саобраћаја искључила 49 возила, у односу на 33 из октобра прошле године.

"Двадесет возила је искључено због тога што су затечена у саобраћају, а нису регистрована. Од почетка године искључили смо укупно 90 возила затечених у саобраћају, која нису регистрована", рекао је Крунић.

Крунић је навео да је из саобраћаја искључено и 68 возача, од тога 51 јер је управљао возилом под дејством алкохола, те седам који су возили под дејством дроге.

"Од почетка године, укупно имамо 55 возача за које смо утврдили да су управљали возилом под дејством дроге или психоактивних лијекова", прецизирао је Крунић.

Из Полицијске управе Фоча обавијестили су јавност да је, с циљем смањења гужви на шалтерима, МУП Републике Српске увео СМС сервис путем којег грађани могу да у надлежним полицијским станицама изврше провјере статуса личних докумената - личних карата, возачких дозвола, пасоша, као и казнених бодова, новчаних казни, прекршаја и других услуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана