Полиција РС помогла у расвјетљавању разбојништва у Никшићу: Трага се за тројицом Бањалучана због пљачке ВИДЕО

Небојша Томашевић
Полиција РС помогла у расвјетљавању разбојништва у Никшићу: Трага се за тројицом Бањалучана због пљачке ВИДЕО

НИКШИЋ - Црногорска полиција поднијела је кривичну пријаву против седам особа, међу којима су петорица држављани БиХ, због пљачке 423.600 евра из поште у Никшићу и убиства заштитара Љубише Мрдака.

Како је саопштила црногорска полиција потјернице ће бити расписане за М. Н., С.С. и Д.Б. сви из Бањалуке. 

Незванично сазнајемо да се трага за, Бањалучанима Немањом Миљковићем, Срђаном Свјетлановићем и Давидом Бањцем.

Четири осумњичена у овом случају већ су иза решетака, а недавно су у БиХ ухапшени и притворени Стојан Албијанић из Билеће и Петар Золак из Лакташа. 

Њима је притвор одредио бањалучки Окружни суд. Осим њих у Црној Гори су притворени Митар Кнежевић из Никшића и Стефан Регојевић из Будве, који је родом из Бање Луке. 

Државни тужилац Вишег државног тужилаштва у Подгорици Маја Јовановић истакла је да је ово кривично дјело расвјетљено захваљујући доброј сарадњи са полицијом Републике Српске и са тужилшатвом у Требињу и у Бањалуци.  

Истакла је да се свим осумњиченима на терет ставља разбојништво са смртним исходом у саизвршилаштву. 

- Морам да нагласим да су неизмјеран допринос у расвјетљавању овог кривичног дјела кроз ефикасно, посвећено и професионално предузимање планираних мјера и радњи, коришћењем свих расположивих капацитета, дали службеници органа за спровођење закона РС, прије свега Управе за борбу против тешког и организованог криминала из Бањалуке и Полицијске управе Требиње.То је само један од показатеља  високог нивоа сарадње и међусобног  повјерења регионалних полицијских служби - казао је руководилац  Групе за сузбијање крвних деликата  у сектору за борбу против криминала у МУП-у Црне Горе Лазар Шћепановић.

Према ријечима руководиоца Станице криминалистичке полиције у Центру безбједности Никшић Радована Радуловића током пљачке један пројектил погодио је Мрдака. 

Навео је да је у расвјетљавању овог случаја претресано и провјерено на десетине станова у Црној Гори и десетине у БиХ. 

- У циљу идентификације осумњичених изузето је надзор са 250 камера и предузете су бројне друге мјере и радње. Активности на расвјетљавању овог кривичног дјела спроведене су у више градова Црне Горе и Републике Српске - рекао је  Радуловић.

На конференцији за медије црногорске полиције је појашњено да је група од јула припремала разбојништво, али у циљу истраге нису жељели да открију ко је од разбојника повукао ороз и убио Мрдака.

Крваво разбојништво у Никшићу извршено је 20. октобра ове године када су разбојници, наоружани аутоматским пушкама, напали возило и раднике "Security guard Montenegro" који су обезбеђивали транспорт новца. 

Разбојници су новчану пошиљку чекали у возилу "Nissan Qashqai" на паркингу иза поште и када је новац стигао бибер спрејом су попрскали два члана обезбјеђења и кундацима их ударали по глави и тијелу. 

Мрдак се супроставио разбојницима и један од њих му је из близине пуцао у груди из аутоматске пушке. 

Мрдак је убрзо превезен у болницу, гдје је нажалост подлегао.

Разбојници су побјегли и у мјесту Гребице су запалили "нисан" за који је утврђено да је 8. септембра украден у Шантићевој улици у Дервенти.

Управо је то возило било кључно за откривање свих починилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана