Policija RS pomogla u rasvjetljavanju razbojništva u Nikšiću: Traga se za trojicom Banjalučana zbog pljačke VIDEO

Nebojša Tomašević
Policija RS pomogla u rasvjetljavanju razbojništva u Nikšiću: Traga se za trojicom Banjalučana zbog pljačke VIDEO

NIKŠIĆ - Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sedam osoba, među kojima su petorica državljani BiH, zbog pljačke 423.600 evra iz pošte u Nikšiću i ubistva zaštitara Ljubiše Mrdaka.

Kako je saopštila crnogorska policija potjernice će biti raspisane za M. N., S.S. i D.B. svi iz Banjaluke. 

Nezvanično saznajemo da se traga za, Banjalučanima Nemanjom Miljkovićem, Srđanom Svjetlanovićem i Davidom Banjcem.

Četiri osumnjičena u ovom slučaju već su iza rešetaka, a nedavno su u BiH uhapšeni i pritvoreni Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša. 

Njima je pritvor odredio banjalučki Okružni sud. Osim njih u Crnoj Gori su pritvoreni Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banje Luke. 

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Maja Jovanović istakla je da je ovo krivično djelo rasvjetljeno zahvaljujući dobroj saradnji sa policijom Republike Srpske i sa tužilšatvom u Trebinju i u Banjaluci.  

Istakla je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojništvo sa smrtnim ishodom u saizvršilaštvu. 

- Moram da naglasim da su neizmjeran doprinos u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela kroz efikasno, posvećeno i profesionalno preduzimanje planiranih mjera i radnji, korišćenjem svih raspoloživih kapaciteta, dali službenici organa za sprovođenje zakona RS, prije svega Uprave za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala iz Banjaluke i Policijske uprave Trebinje.To je samo jedan od pokazatelja  visokog nivoa saradnje i međusobnog  povjerenja regionalnih policijskih službi - kazao je rukovodilac  Grupe za suzbijanje krvnih delikata  u sektoru za borbu protiv kriminala u MUP-u Crne Gore Lazar Šćepanović.

Prema riječima rukovodioca Stanice kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Nikšić Radovana Radulovića tokom pljačke jedan projektil pogodio je Mrdaka. 

Naveo je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori i desetine u BiH. 

- U cilju identifikacije osumnjičenih izuzeto je nadzor sa 250 kamera i preduzete su brojne druge mjere i radnje. Aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela sprovedene su u više gradova Crne Gore i Republike Srpske - rekao je  Radulović.

Na konferenciji za medije crnogorske policije je pojašnjeno da je grupa od jula pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu željeli da otkriju ko je od razbojnika povukao oroz i ubio Mrdaka.

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike "Security guard Montenegro" koji su obezbeđivali transport novca. 

Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu "Nissan Qashqai" na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbjeđenja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu. 

Mrdak se suprostavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi iz automatske puške. 

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je nažalost podlegao.

Razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice su zapalili "nisan" za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi.

Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana