Полицајка негирала да је издавала докумената на основу лажне документације

Танјуг
Полицајка негирала да је издавала докумената на основу лажне документације

БЕОГРАД - У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушана је полицијска службеница у ПС Земун Гордана П. (44) због сумње да је лицима из криминогене средине омогућила добијање оригиналних личних докумената, личних карти и пасоша, на основу фалсификоване документације.

Осумњичена је на саслушању негирала извршење кривичног дјела и изнијела је своју одбрану, саопштено је оз тог тужилаштва. 

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченој одреди притвор због опасности да ће утицати на свједоке и да ће поновити кривично дјело у кратком временском периоду.

Осумњиченој се на терет ставља шест продужених кривичних дјела Злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је Гордана П. у више наврата од децембра 2022. године до августа 2023. године, док је била радно ангажована на пословима пријема и обраде захтјева за издавање биометријских докумената, искоришћавањем свог службеног положаја и овлашћења, поступајући мимо прописаних процедура, прибавила корист за више лица из криминогене средине у виду оригиналних биометријских исправа са лажним подацима, а које су они даље користили за неометано кретање по Србији и државама Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана