Policajka negirala da je izdavala dokumenata na osnovu lažne dokumentacije

Tanjug
Policajka negirala da je izdavala dokumenata na osnovu lažne dokumentacije

BEOGRAD - U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je policijska službenica u PS Zemun Gordana P. (44) zbog sumnje da je licima iz kriminogene sredine omogućila dobijanje originalnih ličnih dokumenata, ličnih karti i pasoša, na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog djela i iznijela je svoju odbranu, saopšteno je oz tog tužilaštva. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenoj se na teret stavlja šest produženih krivičnih djela Zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je Gordana P. u više navrata od decembra 2022. godine do avgusta 2023. godine, dok je bila radno angažovana na poslovima prijema i obrade zahtjeva za izdavanje biometrijskih dokumenata, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, postupajući mimo propisanih procedura, pribavila korist za više lica iz kriminogene sredine u vidu originalnih biometrijskih isprava sa lažnim podacima, a koje su oni dalje koristili za neometano kretanje po Srbiji i državama Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana