Полицајцима дао 100 КМ да не пишу казну па ухапшен

Небојша Томашевић
Полицајцима дао 100 КМ да не пишу казну па ухапшен

БАЊАЛУКА - Бањалучанин А.Д. (26) ухапшен је након што је полицајцима дао 100 КМ како му не би написали казну јер је одбио да се подвргне тестирању на наркотике током саобраћајне контроле.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да га терете за давање мита. - Приликом обављања редовних послова и задатака, 24.јануара у 22.35 часова у Бањалуци у улици Петра Великог, полицијски службеници су зауставили су возило „џип“ које се неконтролисано кретало по коловозу.

Извршеном контролом утврђено је да је аутомобилом управљало лице А.Д., које је одбило да се подвргне испитивању на присуство опојних дрога у организму.

То лице је полицијским службеницима понудио 100 КМ, како би одустали од вршења службене радње-стоји у полицијском саопштењу.

Додаје се да је након тога А.Д. ухапшен и од њега је уз потврду одузета новчаница, а свему је обавијештен дежурни судија Окружног суда у Бањалуци. - Такође, лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Обавјештен тужилац Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу давање мита те да се након комплетирања и документовања предмета против лица А.Д достави извјештај о почињеном кривичном дјелу у редовној процедури-наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана