Policajcima dao 100 KM da ne pišu kaznu pa uhapšen

Nebojša Tomašević
Policajcima dao 100 KM da ne pišu kaznu pa uhapšen

BANjALUKA - Banjalučanin A.D. (26) uhapšen je nakon što je policajcima dao 100 KM kako mu ne bi napisali kaznu jer je odbio da se podvrgne testiranju na narkotike tokom saobraćajne kontrole.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da ga terete za davanje mita. - Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 24.januara u 22.35 časova u Banjaluci u ulici Petra Velikog, policijski službenici su zaustavili su vozilo „džip“ koje se nekontrolisano kretalo po kolovozu.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je automobilom upravljalo lice A.D., koje je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

To lice je policijskim službenicima ponudio 100 KM, kako bi odustali od vršenja službene radnje-stoji u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je nakon toga A.D. uhapšen i od njega je uz potvrdu oduzeta novčanica, a svemu je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci. - Takođe, licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Obavješten tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu davanje mita te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica A.D dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj proceduri-navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana