Полицајци спријечили самоубиство, па пронашли арсенал

Небојша Томашевић
Полицајци спријечили самоубиство, па пронашли арсенал

СРЕБРЕНИЦА – Полиција је спријечила пијаног М. Б. из Сребренице да почини самоубиство, а након тога код њега су пронађени оружје и муниција.

Како је саопштено из Полицијске управе Зворник, све се  десило 23. јуна.

- Полицијској станици Сребреница, одјељење у Скеланима пријављен овај случај. У пријави је наведено да лице М. Б. планира извршење самоубиства. Исто је спријечено брзом реакцијом полицијских службеника који су одмах након пријаве изашли на лице мјеста. Полицијски службеници су извршили увиђај. Алкотестирањем лица М.Б. утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 2,77 г/кг. Том приликом наведено лице је лишено слободе и од истог су привремено одузети један ловачки карабин и 42 комада муниције -стоји у саопштењу.

Додаје се да су након тога на основу наредбе  Основног суда Сребреница, а уз претходну сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини претресени кућа и помоћни објекти М.Б.у Скеланима.

- Пронађено је и привремено одузето оружје и више комада муниције, од тога: пиштољ и пушка марке „застава“, 473 комада муниције различитог калибра, празан оквир аутоматске пушке и “шкорпиона” и спорогорећи штапин дужине 10 метара - стоји у саопштењу.

Наводи се да се лицу М.Б. на терет ставља недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и да се све даље мјере и радње на документовању кривичног дјела предузимају  под надзором поступајућег тужиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана