Policajci spriječili samoubistvo, pa pronašli arsenal

Nebojša Tomašević
Policajci spriječili samoubistvo, pa pronašli arsenal

SREBRENICA – Policija je spriječila pijanog M. B. iz Srebrenice da počini samoubistvo, a nakon toga kod njega su pronađeni oružje i municija.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik, sve se  desilo 23. juna.

- Policijskoj stanici Srebrenica, odjeljenje u Skelanima prijavljen ovaj slučaj. U prijavi je navedeno da lice M. B. planira izvršenje samoubistva. Isto je spriječeno brzom reakcijom policijskih službenika koji su odmah nakon prijave izašli na lice mjesta. Policijski službenici su izvršili uviđaj. Alkotestiranjem lica M.B. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 2,77 g/kg. Tom prilikom navedeno lice je lišeno slobode i od istog su privremeno oduzeti jedan lovački karabin i 42 komada municije -stoji u saopštenju.

Dodaje se da su nakon toga na osnovu naredbe  Osnovnog suda Srebrenica, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pretreseni kuća i pomoćni objekti M.B.u Skelanima.

- Pronađeno je i privremeno oduzeto oružje i više komada municije, od toga: pištolj i puška marke „zastava“, 473 komada municije različitog kalibra, prazan okvir automatske puške i “škorpiona” i sporogoreći štapin dužine 10 metara - stoji u saopštenju.

Navodi se da se licu M.B. na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i da se sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela preduzimaju  pod nadzorom postupajućeg tužioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana