Полицајац из Невесиња тврди да су га данима малтретирала четири отмичара

Н. Т.
Foto: Архива

НЕВЕСИЊЕ - Полицајац Милош Граховац из Невесиња, који је пронађен везан поред пута након четири дана потраге, казао је истражиоцима да су га отеле четири непознате особе које су га одвеле у кућу на непознату локацију гдје су га данима малтретирали, тукли и узели му око 3.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Поједини медији незванично сазнају да је Граховац  рекао да је аутом слетио са пута који је био препријечен.

Он је истражиоцима по доласку из мостарске болнице, гдје био на лијечењу,  испричао да су га разбојници угурали у аутомобил те да је данима био у непознатој кући, а потом су га избацили на локацији на којој је пронађен.

- Рекао је да су му узели новац који је имао код себе и  да му нису тражили да им донесе још пара нити су то тражили од његове породице. Како је испричао, отмичари су  га  данима држали и малтретирали  без воде и хране. Казао је и да је стално имао неку капуљачу преко главе и да није могао да види нападаче. Није рекао зашто би га неко отео и малтретирао - рекао је извор "Гласа Српске".

Додао је да   полиција покушава да  на основу његове пријаве "склопи све коцкице" око овог догађаја  како би што прије пронашла доказе који би потврдили његову причу. 

Према ријечима нашег извора, утврђује се који је мотив његове отмице и задржавања неколико дана да би га потом разбојници самo оставили поред пута. Притом су му, наводно, сами отмичари једну руку оставили одвезану.

Нако што је пронађен Граховац се жалио на повреду главе па је одведен у болницу како би му урадили прегледе.

Како нам је речено из Окружног јавног тужилаштва Требиње, достављен им је извјештај по непознатим почионоцима.

- Кривично дјело је оквалификовано као разбојништво у стицају са противправним лишењем слободе и недозвољеном производњом  и прометом оружја и или експлозивних материја. Полиција и тужилаштво раде на расвјетљавању свих околности. За сада имамо изјву оштећеног и прикупљамо доказе - рекли су у ОЈТ Требиње.

Граховац је нестао 25. маја послијеподне, а његов аутомобил убрзо је пронађен  недалеко у мјесту Бежђеђе.  

Пронађен је у недјељу навече око 22 часа у мјесту Дивин и био је везан за једну руку и ноге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана