Policajac iz Nevesinja tvrdi da su ga danima maltretirala četiri otmičara

N. T.
Foto: Arhiva

NEVESINjE - Policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, koji je pronađen vezan pored puta nakon četiri dana potrage, kazao je istražiocima da su ga otele četiri nepoznate osobe koje su ga odvele u kuću na nepoznatu lokaciju gdje su ga danima maltretirali, tukli i uzeli mu oko 3.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Pojedini mediji nezvanično saznaju da je Grahovac  rekao da je autom sletio sa puta koji je bio prepriječen.

On je istražiocima po dolasku iz mostarske bolnice, gdje bio na liječenju,  ispričao da su ga razbojnici ugurali u automobil te da je danima bio u nepoznatoj kući, a potom su ga izbacili na lokaciji na kojoj je pronađen.

- Rekao je da su mu uzeli novac koji je imao kod sebe i  da mu nisu tražili da im donese još para niti su to tražili od njegove porodice. Kako je ispričao, otmičari su  ga  danima držali i maltretirali  bez vode i hrane. Kazao je i da je stalno imao neku kapuljaču preko glave i da nije mogao da vidi napadače. Nije rekao zašto bi ga neko oteo i maltretirao - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da   policija pokušava da  na osnovu njegove prijave "sklopi sve kockice" oko ovog događaja  kako bi što prije pronašla dokaze koji bi potvrdili njegovu priču. 

Prema riječima našeg izvora, utvrđuje se koji je motiv njegove otmice i zadržavanja nekoliko dana da bi ga potom razbojnici samo ostavili pored puta. Pritom su mu, navodno, sami otmičari jednu ruku ostavili odvezanu.

Nako što je pronađen Grahovac se žalio na povredu glave pa je odveden u bolnicu kako bi mu uradili preglede.

Kako nam je rečeno iz Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, dostavljen im je izvještaj po nepoznatim počionocima.

- Krivično djelo je okvalifikovano kao razbojništvo u sticaju sa protivpravnim lišenjem slobode i nedozvoljenom proizvodnjom  i prometom oružja i ili eksplozivnih materija. Policija i tužilaštvo rade na rasvjetljavanju svih okolnosti. Za sada imamo izjvu oštećenog i prikupljamo dokaze - rekli su u OJT Trebinje.

Grahovac je nestao 25. maja poslijepodne, a njegov automobil ubrzo je pronađen  nedaleko u mjestu Bežđeđe.  

Pronađen je u nedjelju naveče oko 22 časa u mjestu Divin i bio je vezan za jednu ruku i noge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana