Покушај убиства у селу Ћаварине код Сокоца: Пуцао на комшију јер му је скупо наплатио дрва

Небојша Томашевић
Foto: илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Жарко М. (46) из Сокоца, осумњичен за покушај убиства комшије Њ. М. којег је ранио у главу хицем из пиштоља, пуцао је на њега јер је сматрао да му је прескупо наплатио дрва, сазнаје "Глас Српске".

Покушај убиства десио се 17. марта у селу Ћаварине код Сокоца, а осумњиченом је поступајући тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву предложио једномјесечни притвор након испитивања.

Мјештани Ћаварина испричали су да су се Жарко М. и његов комшија Њ. М. кобног дана посвађали због огревног дрвета.

- Жарку је дан раније Њ. М. довезао дрво за огрев и наплатио му своје услуге. Не знам колико му је узео, али сам чуо да се Жарко пожалио да га је преварио и да му је прескупо наплатио дрва - рекао је један мјештанин Ћаварина не желећи да се представи.

Према његовим ријечима, дан након што је добио дрва Жарко М. је отишао да потражи комшију да се, наводно, с њим расправи око дрва.

- Кажу да га је нашао у близини његове куће док је чувао овце и ту је дошло до свађе и туче. Жарко је у једном моменту потегао пиштољ и насумице пуцао према Њ. М. којег је један хитац окрзнуо по глави. Срећа није га убио - рекао је овај мјештанин.

Истакао је да обрачун комшија није видио лично, али да се по селу прича како је дошло до сукоба и шта се дешавало кобног дана.

Из Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, наводећи иницијале, саопштили су да Жарка М. терете за кривично дјело покушај убиства.

- Осумњичени М. Ж. је након краће свађе и физичког сукоба у намјери да га лиши живота из пиштоља испалио три хица у правцу М. Њ., од којих га је један окрзнуо у предјелу главе. Том приликом му је нанио повреде у предјелу лијеве сљепоочне регије у виду отворене ране величине пола центиметра са мањим хематомом. Све се десило испред улаза у двориште породичне куће М. Њ. - саопштено је из тужилаштва.

Додаје се да је поступајући тужилац притварање осумњиченог тражио због бојазни од утицаја на доказе и свједоке и бојазни да ће ако се нађе на слободи поновити кривично дјело или учинити ново.

Истакли су да је приједлог за одређивање притвора осумњиченом упућен Окружном суду у Источном Сарајеву. До закључења овог броја суд није донио одлуку о томе.

Казна

Према Кривичном законику Републике Српске уколико се докаже кривица осумњиченог, Жарка М. чека дугогодишњи затвор.

За дјело које је њему стављено на терет, покушај убиства, предвиђена је казна од најмање пет година затвора. Према том закону уколико је кривично дјело почињено под олакшавајућим околностима, предвиђена казна је од једне до осам година затвора.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана