Pokušaj ubistva u selu Ćavarine kod Sokoca: Pucao na komšiju jer mu je skupo naplatio drva

Nebojša Tomašević
Foto: ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO - Žarko M. (46) iz Sokoca, osumnjičen za pokušaj ubistva komšije Nj. M. kojeg je ranio u glavu hicem iz pištolja, pucao je na njega jer je smatrao da mu je preskupo naplatio drva, saznaje "Glas Srpske".

Pokušaj ubistva desio se 17. marta u selu Ćavarine kod Sokoca, a osumnjičenom je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu predložio jednomjesečni pritvor nakon ispitivanja.

Mještani Ćavarina ispričali su da su se Žarko M. i njegov komšija Nj. M. kobnog dana posvađali zbog ogrevnog drveta.

- Žarku je dan ranije Nj. M. dovezao drvo za ogrev i naplatio mu svoje usluge. Ne znam koliko mu je uzeo, ali sam čuo da se Žarko požalio da ga je prevario i da mu je preskupo naplatio drva - rekao je jedan mještanin Ćavarina ne želeći da se predstavi.

Prema njegovim riječima, dan nakon što je dobio drva Žarko M. je otišao da potraži komšiju da se, navodno, s njim raspravi oko drva.

- Kažu da ga je našao u blizini njegove kuće dok je čuvao ovce i tu je došlo do svađe i tuče. Žarko je u jednom momentu potegao pištolj i nasumice pucao prema Nj. M. kojeg je jedan hitac okrznuo po glavi. Sreća nije ga ubio - rekao je ovaj mještanin.

Istakao je da obračun komšija nije vidio lično, ali da se po selu priča kako je došlo do sukoba i šta se dešavalo kobnog dana.

Iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, navodeći inicijale, saopštili su da Žarka M. terete za krivično djelo pokušaj ubistva.

- Osumnjičeni M. Ž. je nakon kraće svađe i fizičkog sukoba u namjeri da ga liši života iz pištolja ispalio tri hica u pravcu M. Nj., od kojih ga je jedan okrznuo u predjelu glave. Tom prilikom mu je nanio povrede u predjelu lijeve sljepoočne regije u vidu otvorene rane veličine pola centimetra sa manjim hematomom. Sve se desilo ispred ulaza u dvorište porodične kuće M. Nj. - saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaje se da je postupajući tužilac pritvaranje osumnjičenog tražio zbog bojazni od uticaja na dokaze i svjedoke i bojazni da će ako se nađe na slobodi ponoviti krivično djelo ili učiniti novo.

Istakli su da je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom upućen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu. Do zaključenja ovog broja sud nije donio odluku o tome.

Kazna

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske ukoliko se dokaže krivica osumnjičenog, Žarka M. čeka dugogodišnji zatvor.

Za djelo koje je njemu stavljeno na teret, pokušaj ubistva, predviđena je kazna od najmanje pet godina zatvora. Prema tom zakonu ukoliko je krivično djelo počinjeno pod olakšavajućim okolnostima, predviđena kazna je od jedne do osam godina zatvora.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana