Прњавор: Возач погинуо у судару с комбијем пуним дјеце ФОТО

Н. Т., Ј.С.
Возач погинуо у судару с комбијем пуним дјеце код Прњавора
Foto: ГС | Возач погинуо у судару с комбијем пуним дјеце код Прњавора

ПРЊАВОР - Возач "аудија" Предраг Миловановић из Дервенте погинуо је у судару с комби возилом које је превозило дјецу, сазнаје "Глас Српске".

У несрећи је лакше повријеђено 10 дјеце и сувозач у "аудију" Радмила Милoвановић, супруга погинулог Предрага.

Полицијска управа Бањалука, не наводећи идентитет страдалог и повријеђених саопштила је да се несрећа десила у 6.49 часова на путу у мјесту Штрпци.

Према ријечима једног мјештана Предраг Миловановић јутрос је са супругом кренуо на посао, те се у близини његове куће сударио са комбијем пуним ђака и погинуо је.

Мјештани који живе непосредно у близини несреће која се јутрос десила казали су за "Глас Српске" да су јутрос око пола 7 чули детонацију након чега су чули дјецу како вриште. Мјештанин и његова супруга изашли су напоље и чули дјецу како вичу да се десила несрећа и да им помогну. Он и син отрчали су до мјеста несреће и видјели стравичан призор смрсканог аудија. Жена која је била на мјесту сувозача вриштала  је у боловима док је њен супруг био заглављен за воланом, и још увијек је давао знаке живота. Он и син су ишчупали сиц и изнијели унесрећеног. Хитна помоћ је стигла брзо те су одвезли унесрећеног у болницуч. Дјеца су била у шоку, била су изгребаних лица, један се жалио да не може да помјера вилицу, а остала дјеца су прошла са мањим повредама. испричали су мјештани. 

Мјештанка је помагала дјеци, али врло брзо су дошли родитељи по њих и одвезли их.

– Покушали смо га извући, ал нисмо могли. Морали смо сломити сједало и извукли смо га кроз задња врата. Он није био при свијести, али је био жив. Веома је лоше изгледао, ишла му је крв из уха, носа и уста и имао је тешку повреду грудног коша, казао је очевидац.

Према његовим ријечима, Предрагова супруга је била повријеђена, али није била крвава.

– Веома брзо је стигла Хитна помоћ и полиција, а чуо сам да је на путу до болнице преминуо. Велика је то трагедија, био је баш добар човјек – додао је мјештанин.

- У незгоди су учествовали комби за превоз дјеце „рено“ и путнички аутомобил „ауди“. Од задобијених повреда возач путничког аутомобила „ауди“ је подлегао повредама док је сувозач из аутомобила задобила лаке тјелесне повреде као и десеторо дјеце из комби возила - саопштила је полиција. 

Додали су да је саобраћај  у потпуности обустављен и исти се одвија алтернативним правцима. 

Увиђај на лицу мјеста врше полицијски службеници Полицијске станице Прњавор под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука - рекли су у полицији.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана