Подигнута оптужница против власника бензинских пумпи “Нешковић”

Танјуг
Подигнута оптужница против власника бензинских пумпи “Нешковић”

БИЈЕЉИНА - Окружно јавно тужилаштво у Бијељини подигло је оптужницу против власника бензинских пумпи „Нешковић” Драгана Нешковића због напада на радника, потврђено је порталу Српскаинфо.

Нешковиће терете за кривично дјело злостављање на раду, за које је према Кривичном законику Републике Српске запријећена максимална казна од двије године затвора.

Из бијељинског тужилаштва су за Српскаинфо изјавили да је оптужница подигнута 29. септембра ове године и достављена Основном суду у Бијељини на потврђивање.

У августу прошле године на „Фејсбук” страници “Црна листа послодаваца Републике Српске” објављен је видео-снимак надзорне камере са „Нешковић” пумпе у Бијељини на којем је забиљежен напад на радника Небојшу Чвргића.  На снимку се јасно видјело да мушкарац истрчава за радником и гађа га највјероватније чашом, након чега испред објекта тјера мушкарца да се скине го до појаса, односно да скине радну мајицу. Након тога је несрећни радник отјеран.

Нешковић је након објављивања снимка у јавности негирао да је он напао радника, међутим током истраге утврђено је да постоји довољно доказа да се радило о Нешковић, те је тужилаштво подигло оптужницу против власника бензинских пумпи.

 Правни заступникЧвргића, адвокат Владимир Драгичевић, поднио је кривичну пријаву против компаније "Нешковић д.о.о" и власника те фирме Драгана Нешковића и због инцидента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана