Радник пумпе "Нешковић" власника пријавио тужилаштву

Н.Т.
Радник пумпе "Нешковић" власника пријавио тужилаштву

БИЈЕЉИНА - Правни заступник Небојше Чвргића, адвокат Владимир Драгичевић, поднио је кривичну пријаву против компаније "Нешковић д.о.о" и власника те фирме Драгана Нешковића и због инцидента који се догодио на једној "Нешковић" пумпи, а који су забиљежиле надзорне камере.

Чвргић је био радник на пумпи поменуте компаније, а на интернету се појавио снимак на коме се види како га мушкарац нечим гађа, а затим тјера да скине радну мајицу.  Чвргић тврди да га је напао Нешковић који то све негира.

Адвокт Драгичевић појаснио је да су пријаву против Нешковића и компаније поднијели Окружном тужилаштву у Бијељини.

Појаснио је да, између осталог, Нешковића терете за насилничко понашање, злостављање на раду, а компанију за повреду Закона о раду због непријављивања радника.

- Оваквим понашањем Драган Нешковић извршио је кривично дјела из члана 362. Кривичног законика Републике Српске јер је извршио насиље над оштећеним. Он га је грубо вријеђао и злостављао, а при том тешко нарушио јавни ред и мир јер се све догодило на радном мјесту, у радно вријеме – наводи се у пријави,

Такође, Чвргићев правни заступник сматра да је Нешковић својим понашањем испољио понижавајуће поступање који има карактер злостављања и повреде људског достојанства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана