По шест мјесеци затвора због лажне дојаве о бомби у згради Врховног суда

Срна
По шест мјесеци затвора због лажне дојаве о бомби у згради Врховног суда

САРАЈЕВО- Елмедин Кука и Алмин Османовић осуђени су на по шест мјесеци затвора због лажне дојаве о постављеној бомби у згради Врховног суда Федерације БиХ /ФБиХ/.

Након прихватања споразума о признању кривице, Опшински суд у Сарајеву прогласио је кривим Куку и Османовића због кривичних дјела угрожавање безбједности и лажно пријављивање, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Оптужени се терете да су 5. јула у 10.50 часова из аутомобила, возећи се сарајевским насељем Ченгић Вила, лажно пријавили да је постављена бомба у Врховном суду ФБиХ. Османовић је позвао је на број "122" и дежурном полицијском службенику у Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево, рекао:

"Бомба у Врховном суду и брзо ће пући!", затим прекинуо телефонски позив. Након тога су оптужени заједно уништили мобилни телефон и СИМ картицу.

Из Тужилаштва подсјећају да су припадници кантоналног МУП-а у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, под надзором Кантоналног тужилаштва 7. јула пронашли и ухапсили Куку и Османовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана