Po šest mjeseci zatvora zbog lažne dojave o bombi u zgradi Vrhovnog suda

Srna
Po šest mjeseci zatvora zbog lažne dojave o bombi u zgradi Vrhovnog suda

SARAJEVO- Elmedin Kuka i Almin Osmanović osuđeni su na po šest mjeseci zatvora zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u zgradi Vrhovnog suda Federacije BiH /FBiH/.

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Opšinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Kuku i Osmanovića zbog krivičnih djela ugrožavanje bezbjednosti i lažno prijavljivanje, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Optuženi se terete da su 5. jula u 10.50 časova iz automobila, vozeći se sarajevskim naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH. Osmanović je pozvao je na broj "122" i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, rekao:

"Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!", zatim prekinuo telefonski poziv. Nakon toga su optuženi zajedno uništili mobilni telefon i SIM karticu.

Iz Tužilaštva podsjećaju da su pripadnici kantonalnog MUP-a u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva 7. jula pronašli i uhapsili Kuku i Osmanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana