Пијан насрнуо на полицајца, пријатељи ометали хапшење, па сви завршили у полицији

ГС
Пијан насрнуо на полицајца, пријатељи ометали хапшење, па сви завршили у полицији

ГРАДИШКА - Три особе ухапшене су у Градишци због вријеђања полицијских службеника који нису били на дужности и због спречавања службених лица у вршењу дужности.

Полицијска управа Градишка саопштила је да је Х.П. из овог града ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, док су Е.Ч. и Ф.Н. из Градишке, ухапшени због почињеног прекршаја по члану 24. Закона о јавном реду и миру РС (ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција).

- Полицијској станици Градишка је у суботу око 3.05 часова пријављено нарушавање јавног реда и мира испред угоститељског објекта у Градишци, од стране више лица на начин да вријеђају полицијске службенике који нису на дужности. Полицијски службеници су доласком на лице мјеста, тачније на паркинг простор у непосредној близини бензинске пумпе у Градишци,  потврдили наводе пријаве те је приликом  успостављања јавног реда и мира, Х.П. одбилио да поступи по изданом наређењу полицијских службеника да престане са нарушавањем јавног реда и мира, на шта се исти оглушио, те физички напао полицијског службеника, након чега је лишен слободе – саопштила је полиција.

Х.П. је алкотестиран и утврђено је присуство алкохола у организму.

Е.Ч. и Ф.Н. су приликом хапшења Х.П. ометали полицијске службенике у вршењу службене радње, тако што су спречавали хапшење Х.П, те су истима такође стављене лисице на руке.

- Е.Ч. и Ф.Н. су алкотестирани и утврђено је присуство алкохола у организму. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против Х.П. након комплетирања и документовања предмета достави извјештај за почињено кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње – додају у полицији.

О свему је обавијештен је и дежурни судија Основног суда у Градишци, који је наложио да се против Е.Ч. и Ф.Н. достави Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана