Pijan nasrnuo na policajca, prijatelji ometali hapšenje, pa svi završili u policiji

GS
Pijan nasrnuo na policajca, prijatelji ometali hapšenje, pa svi završili u policiji

GRADIŠKA - Tri osobe uhapšene su u Gradišci zbog vrijeđanja policijskih službenika koji nisu bili na dužnosti i zbog sprečavanja službenih lica u vršenju dužnosti.

Policijska uprava Gradiška saopštila je da je H.P. iz ovog grada uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok su E.Č. i F.N. iz Gradiške, uhapšeni zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru RS (ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija).

- Policijskoj stanici Gradiška je u subotu oko 3.05 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Gradišci, od strane više lica na način da vrijeđaju policijske službenike koji nisu na dužnosti. Policijski službenici su dolaskom na lice mjesta, tačnije na parking prostor u neposrednoj blizini benzinske pumpe u Gradišci,  potvrdili navode prijave te je prilikom  uspostavljanja javnog reda i mira, H.P. odbilio da postupi po izdanom naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta se isti oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nakon čega je lišen slobode – saopštila je policija.

H.P. je alkotestiran i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

E.Č. i F.N. su prilikom hapšenja H.P. ometali policijske službenike u vršenju službene radnje, tako što su sprečavali hapšenje H.P, te su istima takođe stavljene lisice na ruke.

- E.Č. i F.N. su alkotestirani i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv H.P. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje – dodaju u policiji.

O svemu je obaviješten je i dežurni sudija Osnovnog suda u Gradišci, koji je naložio da se protiv E.Č. i F.N. dostavi Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana