Отац и син Милан и Ђулијано Рељић осумњичени да су пуцали на кћерку власника "Петог неплана"

Небојша Томашевић
Отац и син Милан и Ђулијано Рељић осумњичени да су пуцали на кћерку власника "Петог неплана"

ПРИЈЕДОР - Милан Рељић, који се налази у притвору у Њемачкој због сумње да је починио убиство, те његов син Ђулијано, осумњичени су да су пуцали из аутоматске пушке на "опел астру" којом је управљала Љубица Романић, кћерка власника фирме "Пети неплан", сазнаје "Глас Српске".

Сазнајемо да је ово откривено током полицијске акције "Талијан" коју је спровела Полицијска управа Приједор. Осим старијег и млађи Рељић је недоступан истражиоцима и он је у бјекству.

- У овој акцији ухапшен је и Данило Кљајић из Приједора којег терете да је заједно са оцем и сином Рељић опљачкао фирму у Индустријској зони „Целпак“ у Приједору. Млађег Рељића терете и да је учествовао у пљачки бензинске пумпе у Доњој Бистрици код Приједора и украо око 2.500 КМ -рекао је извор близак истрази.

На “опел астру” којом је управљала Љубица Романић, кћерка Жељка Романића, власника “Петог неплана” из Омарске,  пуцано је у октобру 2020. године. Хитац је погодио задње лијево свјетло и завршио у сједишту аутомобила. Романићева је успјела да умакне нападачима неповријеђена.

Полицијска управа Приједор, наводећи иницијале, саопштила је да су у акцији "Талијан" ухапсили једну особу, а да се трага за двије због сумње да су починили разбојништва  и тешку крађу.

Старији Рељић оптуживан је за милионске пљачке, а одлежао је и осам година затвора због пљачке 1.035.000 КМ из Комерцијалне банке у Бањалуци. Такође је кљулни свједок против оптужених за милионске пљачке у предмету "Трезор", а  то је постао након што је признао своју кривицу и улчогу и тим кривичним дјелима и нагодио се са тужилаштвом.

- Акција је усмјерена на  расвјетљавање имовинских кривичних дјела и 1. фебруара обављена је криминалистичка  обрада више лица са подручја Приједора и Бањалуке која се доводе у везу са извршењем кривичних дјела разбојништво и тешка крађа почињених на подручју оперативне надлежности Полицијске управе Приједор - саопштено је из полиције.

Наводи се да је криминалистичком обрадом утврђено да је осумњичени Г.Р. из Приједора учествовао у извршењу кривичног дјела разбојништво које је почињено 25. јула 2020. у мјесту Доња Бистрица ком приликом је пријетњом употребе ватреног оружја од радника бензинске пумпе отуђен новац.

- Осумњичени је заједно са   М.Р. и Д.К. из Приједора 12. октобра 2020. године  починио и разбојништво ком приликом су уз пријетњу употребе ватреног оружја над радником обезбјеђења, из просторија фирме у кругу индустријске зоне „Целпак „у Приједору отуђили новац - саопштено је из полиције.

Додаје се да Г.Р. и М. Р. терете да су 29. октобра 2020. године учествовала у покушају разбојништва ком приликом су починили изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Они су на локалном путу у мјесту Нишевићи покушали зауставили возило којим је управљало оштећено лице, те том приликом употријебили ватрено оружје. Утврђено је да су Г.Р. и Д.К. у септембру и октобру 2020. године у Козарској Дубици починили два кривична дјела тешка крађа од којих једно у покушају. Извршењем кривичног дјела „Тешка крађа“ осумњичени су из куће оштећеног лица отуђили ватрено оружје- саопштила је полиција.

У саопштењу се истиче да ће након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављени извјештаји за почињена кривична дјела.

- Осумњичени Г.Р. и М.Р. су тренутно недоступни полицијским службеницима и за истима ће бити расписана потрага-стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана