Детаљи сачекушe у Нишевићима: Разбојници пуцали на возило Љубице Романић

Небојша Томашевић
Детаљи сачекушe у Нишевићима: Разбојници пуцали на возило Љубице Романић

ПРИЈЕДОР - Полиција трага за разбојницима који су из аутоматске пушке пуцали на “опел астру” којом је управљала Љубица Романић, кћерка Жељка Романића, власника “Петог неплана” из Омарске, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у четвртак око 23 часа на локалном путу у мјесту Нишевићи код Омарске, у близини куће Романића. Хитац је, како сазнајемо, погодио задње лијево свјетло и завршио у сједишту аутомобила. Романићева је успјела да умакне нападачима неповријеђена. Извор близак истрази је рекао да се радило о сачекуши јер су разбојници на пут били поставили бетонски блок. Када је Романићева наишла, покушали су да је зауставе повицима: “Полиција, полиција”. Претпоставља се да су разбојници жељели да је опљачкају те да су знали да носи пазар из угоститељског објекта.

Жељко Романић казао је за “Глас Српске” да су у разбојништву учествовале четири особе.

- Три маскирана лица с аутоматским пушкама су била на путу, а један је сједио у ауту поред. Поставили су бетонски блок и покушали да зауставе возило, узвикивали су: “Полиција, полиција”. Љубица је примијетила да су маскирани, притисла је гас и успјела побјећи. Испалили су хитац у задњи дио возила, а, на срећу, нису је повриједили - испричао је Романић. Додао је да га је кћерка одмах позвала. Романић је обавијестио полицију која је брзо стигла, али су разбојници већ били побјегли.

- Претпостављам да се ради о покушају пљачке јер наша породица ни са ким није у завади и нема разлога за напад. Кћерка је носила пазар из два локала. Вјероватно су разбојници то знали па су организовали сачекушу да би отели паре - казао је Романић и додао да је Љубица преживјела шок и трауму. На мјесту напада нађена је чаура из аутоматске пушке, а у ауту зрно.

Полицијска управа Приједор саопштила је да је овај случај пријављен у четвртак увече и да се ради о покушају разбојништва.

- Према пријави, више маскираних лица је уз употребу оружја покушало да заустави возило којим је управљала Љ. Р. из Омарске. То се десило у Нишевићима око 22.50 часова. Обављен је увиђај, а у току је истрага с циљем проналаска извршилаца и утврђивања околности кривичног дјела - саопштили су из ПУ Приједор не наводећи детаље. До закључења овог броја “Гласа Српске” пљачкаши нису били ухапшени.

Изнуда

Власник фирме “Пети неплан” Жељко Романић прије шест година био је мета напада криминалаца. Приједорчанин Давор Кондић покушао је 2014. да од њега изнуди 75.000 КМ. Пријетио је да ће му запалити кућу и отети унука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана