Осумњичени за убиство сарајевских полицајаца се жалио на услове у затвору

Г.С.
Осумњичени за убиство сарајевских полицајаца се жалио на услове у затвору

САРАЈЕВО - Сава Маринковић против којег се, заједно с Александром Мацаном и Марком Трифковићем, пред Кантоналним судом у Сарајеву води поступак за убиство припадника МУП Кантона Сарајево Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, путем својих адвоката, жалио се на услове у КПЗ Сарајево, као и на поједине одлуке Управе овог затвора.

Маринковић, који је смјештен у специјалном одјелу КПЗ Сарајево, незадовољан је због тога што су приликом шетње у дворишту увијек присутна двојица стражара. У шетњу га изводе када у кругу нема других притвореника, што Маринковићу, такође, смета.

Према мишљењу његовог адвоката Бојана Веселиновића, овакве, претјеране мјере осигурања могу утицати на концентрацију оптуженог.

Маринковић се пожалио и на величину затворске ћелије, сматрајући да је просторија у којој борави превише мала.

Адвокат Бојан Веселиновић се на посљедњем рочишту пожалио на крајње ригорозне мјере КПЗ Сарајево када је у питању читање доказне документације у поступку који се води против Саве Маринковића и осталих.

Директор КПЗ Фарук Зубчевић је браниоцима презентовао ове мјере, у вези с чим је доставио и акт.

С обзиром на то да се ради о обимној документацији, Зубчевић је прво одбио да се у писаној форми уноси материјал у затвор, након чега је поступајући судија Игор Тодоровић дао наредбу којом се Сави Маринковићу могу доставити скенирани материјали и тако му омогућити електронски увид, преноси Аваз.

Нов лаптоп

То је проузроковало да директор КПЗ Сарајево захтијева да се сав материјал сними на „реадер” читач или да се донесе лаптоп, по могућности нов, којем би се трајно извадила мрежна картица, трајно уклонила могућност Њи-Фи конекције и искључиле још три опције, УСБ портови, читач СД картица и читач оптичких дискова. Све ове радње директор КПЗ  је захтијевао да уради овлаштени сервис и да за сваку радњу коју је урадио напише вријеме, мјесто и датум када је ове сегменте уклонио те да све овјери и потпише овлаштено лице тог сервиса.

Адвокати су то саопштили судији Тодоровићу, који им је сугерисао да све спорно расправе с Управом КПЗ.

Наставак суђења Маринковићу и осталима заказан је за уторак, 30. мај, када ће Тужилаштво наставити са саслушањем својих свједока.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана