Осуђеном хирургу Ловру одузета лиценца док је у затвору

ГС
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА – Суд части Коморе доктора медицине Републике Српске одузео је привремено лиценцу хирургу Маринку Ловру, који издржава једногодишњу затворску казну због несавјесног пружања љекарске помоћи.

Ову одлуку Суд части је донио почетком прошлог мјесеца, а Ловру је лиценца одузета на годину дана, односно за период издржавања затворске казне.

"Доктору Маринку Ловру, запосленом у Универзитетском клиничком центру РС, изриче се дисциплинска мјера привремено одузимање лиценце за обављање професионалне дјелатности. Лиценца се одузима на основу правоснажне пресуде Окружног суда у Приједору од 14. октобра 2021. годиен и трајаће у периоду издржавања казне", наведено је у одлуци, преноси Цапитал.

Хирург Маринко Ловре правоснажно је осуђен на годину дана затвора у јулу 2021. године због несавјесног пружања љекарске помоћи пацијенткињи С.С. којој је током операције извадио погрешан орган.

Он је затворску казну почео да издржава 22. марта ове године.

Ово је једна од ријетких дисциплинских казни које је донио Суд части Коморе доктора медицине.

Медији су раније писали да је Комора у свега неколико случајева привремено суспендовали неколико лиценци, док трајно никада никоме није одузела љекарску лиценцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана