Osuđenom hirurgu Lovru oduzeta licenca dok je u zatvoru

GS
Foto: Agencije

BANjALUKA – Sud časti Komore doktora medicine Republike Srpske oduzeo je privremeno licencu hirurgu Marinku Lovru, koji izdržava jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći.

Ovu odluku Sud časti je donio početkom prošlog mjeseca, a Lovru je licenca oduzeta na godinu dana, odnosno za period izdržavanja zatvorske kazne.

"Doktoru Marinku Lovru, zaposlenom u Univerzitetskom kliničkom centru RS, izriče se disciplinska mjera privremeno oduzimanje licence za obavljanje profesionalne djelatnosti. Licenca se oduzima na osnovu pravosnažne presude Okružnog suda u Prijedoru od 14. oktobra 2021. godien i trajaće u periodu izdržavanja kazne", navedeno je u odluci, prenosi Capital.

Hirurg Marinko Lovre pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora u julu 2021. godine zbog nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći pacijentkinji S.S. kojoj je tokom operacije izvadio pogrešan organ.

On je zatvorsku kaznu počeo da izdržava 22. marta ove godine.

Ovo je jedna od rijetkih disciplinskih kazni koje je donio Sud časti Komore doktora medicine.

Mediji su ranije pisali da je Komora u svega nekoliko slučajeva privremeno suspendovali nekoliko licenci, dok trajno nikada nikome nije oduzela ljekarsku licencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana