Осуђен на 15 година робије због смрти младог рукометаша и нерођене бебе

ГС
Осуђен на 15 година робије због смрти младог рукометаша и нерођене бебе

НОВИ ТРАВНИК – Кантонални суд у Новом Травнику одржано је изрицање пресуде Сифету Чакићу из Опаре код Новог Травника, који је прије више од годину дана у насељу Невић поље скривио саобраћајну несрећу и усмртио младог рукометаша РК "Нова Била" Габриела Гучанина и нерођену бебу његове сестре Габријеле.

Суд је изрекао казну затвора за окривљеног Сифета Чакића у трајању од 15 година, те забрану управљања возилом у трајању од 5 година, сазнаје Централна.ба.

Сифет Чакић кажњен је због убиства са предумишљајем јер је у насељеном мјесту возио брже од дозвољеног, претицао на пуној линији, те скривио саобрачајну несрећу са два смртна исхода, а уз то ње изразио кривицу што је одуговлачило процес суђења.

Тужилаштво је максималну казну од 20 година, а осуђени Сифет Чакић има рок од 15 дана да се жали Врховном суду на ову одлуку суда из Новог Травника.

Сестра Габриела Бадров (28) је 6. новамбра прошле отишла је по свог брата Габриела Гучанина (18) у Нови Травник надајући се да ће га кући довести сигурно. Само пар минута прије куће Сифет Чакић из Опаре у мјесту Невић Поље гдје је подручје забране претицања, ограничење 60 км/х, те пуна линија се према информацијама које је суд доказао “утркивао” се са својим пријатељима који су били у друга два аута.

Током претицања, великом брзином, директно и без трагова кочења је ударио у ауто у којем су се налазили Габриел Гучанин и  Габриела Бадров која је била пет мјесеци трудна.

При директном удару Габриел је на мјесту несреће смртно страдао, док је Габриела задобила тешке тјелесне озлиједе и изгубила дијете.

Осуђени Сифет је тек недавно на суду изразио жаљење и изјавио саучешће страдалој породици, али и даље није признао да је крив, преносе Независне.

Подсјећамо да они који су узроковали несрећу су отишли прије доласка полиције с мјеста несреће, не пружајући помоћ брату и сестри. Помоћ су им пружили људи у аутима који су били иза њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана