Osuđen na 15 godina robije zbog smrti mladog rukometaša i nerođene bebe

GS
Osuđen na 15 godina robije zbog smrti mladog rukometaša i nerođene bebe

NOVI TRAVNIK – Kantonalni sud u Novom Travniku održano je izricanje presude Sifetu Čakiću iz Opare kod Novog Travnika, koji je prije više od godinu dana u naselju Nević polje skrivio saobraćajnu nesreću i usmrtio mladog rukometaša RK "Nova Bila" Gabriela Gučanina i nerođenu bebu njegove sestre Gabrijele.

Sud je izrekao kaznu zatvora za okrivljenog Sifeta Čakića u trajanju od 15 godina, te zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 5 godina, saznaje Centralna.ba.

Sifet Čakić kažnjen je zbog ubistva sa predumišljajem jer je u naseljenom mjestu vozio brže od dozvoljenog, preticao na punoj liniji, te skrivio saobračajnu nesreću sa dva smrtna ishoda, a uz to nje izrazio krivicu što je odugovlačilo proces suđenja.

Tužilaštvo je maksimalnu kaznu od 20 godina, a osuđeni Sifet Čakić ima rok od 15 dana da se žali Vrhovnom sudu na ovu odluku suda iz Novog Travnika.

Sestra Gabriela Badrov (28) je 6. novambra prošle otišla je po svog brata Gabriela Gučanina (18) u Novi Travnik nadajući se da će ga kući dovesti sigurno. Samo par minuta prije kuće Sifet Čakić iz Opare u mjestu Nević Polje gdje je područje zabrane preticanja, ograničenje 60 km/h, te puna linija se prema informacijama koje je sud dokazao “utrkivao” se sa svojim prijateljima koji su bili u druga dva auta.

Tokom preticanja, velikom brzinom, direktno i bez tragova kočenja je udario u auto u kojem su se nalazili Gabriel Gučanin i  Gabriela Badrov koja je bila pet mjeseci trudna.

Pri direktnom udaru Gabriel je na mjestu nesreće smrtno stradao, dok je Gabriela zadobila teške tjelesne ozlijede i izgubila dijete.

Osuđeni Sifet je tek nedavno na sudu izrazio žaljenje i izjavio saučešće stradaloj porodici, ali i dalje nije priznao da je kriv, prenose Nezavisne.

Podsjećamo da oni koji su uzrokovali nesreću su otišli prije dolaska policije s mjesta nesreće, ne pružajući pomoć bratu i sestri. Pomoć su im pružili ljudi u autima koji su bili iza njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana