Осуђен бивши премијер УСК Хамдија Липовача због злоупотребе положаја

ГС
Осуђен бивши премијер УСК Хамдија Липовача због злоупотребе положаја

Потврђена првостепена пресуда и за Махира Миџића и Јасмина Хошића, као савјетнике премијера

 Кантонални суд у Ливну потврдио је првостепену осуђујућу пресуду Опћинског суда у Босанској Крупи од 17. јануара 2022. године, којом је Хамдија Липовача, бивши премијер Унско-санског кантона, осуђен због кривичног дјела Злоупотреба положаја или овлаштења из члана 383. став 1. Кривичног закона ФБиХ.

Ово је на објављено на страници Кантоналног тужилаштва УСК.Такођер је наведено да је потврђена првостепена пресуда и за Махира Миџића и Јасмина Хошића, као савјетника премијера, због кривичног дјела Злоупотреба положаја или овлаштења у помагању из члана 383. став 1. Кривичног закона ФБиХ у вези са чланом 33. Кривичног закона ФБиХ.

- Наиме, осуђени су 2014. године на штету буџета УСК-а, поступајући у оквиру својих службених функција у Влади УСК прибавили корист политичкој партији СДП у виду незаконитог финансирања исте, на начин да су из текуће резерве буџета исплатили политичкој партији СДП новчани износ од 5.000 КМ. Осуђенима су изречене условне осуде како је то наведено у првостепеној пресуди, али и обавеза да надокнаде штету Унско-санском Кантону у износу од 5.000 КМ – наведено је, пренос Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана