Организатор шверца дроге у предмету "Сториџ" предао се након године бјекства

Н.Т.
Организатор шверца дроге у предмету "Сториџ" предао се након године бјекства

САРАЈЕВО - Предраг Петковић (35), који је у предмету "Сториџ" означен као један од организатора шверца дрогом, предао се Тужилаштву БиХ након годину бјекства.

Како је потврђено из овог Тужилшатва осумњичени се предао уз присуство адвоката.

"Осумњичени је под истрагом је у предмету "Сториџ", који је повезан са Sky и Anom апликацијама. Он је један од организатора организоване криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста и  осумњичен је за  организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога,  неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, кријумчарењем људи, те кривичним дјелом тешка крађа" саопштило је Тужилаштво БиХ.

Наводи се да је поменути предмет повезан са међународним кријумчарењем опојних дрога и другим кривичним дјелима у којем тужилаштво, у сарадњи са партнерским институцијама у БиХ, земљама региона, ЕУ и свијета води истрагу против групе која је дјеловала на подручју БиХ и иностранства. 

"Осумњичени је дуже времена био недоступан правосуђу БиХ и потраживан је путем међународне потјернице. Након што испита осумњиченог, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у предмету" саопштило је Тужилаштво БиХ.

Петковић је заједно са одбјеглим Миливојем Ловреновићем и његовим сином Душаном Ловреновићем означен као један од организатора шверца марихуане и кокаина у предмету "Сториџ". 

У бјекству се налазио од краја септембра прошле године када је ухапшено више чланова групе, али је он тада избјегао хапшење и до данас је био недоступан истражним органима.  

Група се терети да су од 2019. године као организована криминална група бавили међународним шверцом дроге и оружја, од чега су остварили велики материјалну корист. 

На терет им се ставља да су из Албаније и Црне Горе набављали велике количине марихуане, које су допремали у БиХ и складиштили на подручју Градишке. 

Дио дроге су препродавали у БиХ, док су већи дио препакивали и кријумчарили даље према Хрватској, Словенији, Мађарској и Њемачкој. 

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана