Organizator šverca droge u predmetu "Storidž" predao se nakon godine bjekstva

N.T.
Organizator šverca droge u predmetu "Storidž" predao se nakon godine bjekstva

SARAJEVO - Predrag Petković (35), koji je u predmetu "Storidž" označen kao jedan od organizatora šverca drogom, predao se Tužilaštvu BiH nakon godinu bjekstva.

Kako je potvrđeno iz ovog Tužilšatva osumnjičeni se predao uz prisustvo advokata.

"Osumnjičeni je pod istragom je u predmetu "Storidž", koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama. On je jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta i  osumnjičen je za  organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga,  neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi, te krivičnim djelom teška krađa" saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Navodi se da je pomenuti predmet povezan sa međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva. 

"Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice. Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u predmetu" saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Petković je zajedno sa odbjeglim Milivojem Lovrenovićem i njegovim sinom Dušanom Lovrenovićem označen kao jedan od organizatora šverca marihuane i kokaina u predmetu "Storidž". 

U bjekstvu se nalazio od kraja septembra prošle godine kada je uhapšeno više članova grupe, ali je on tada izbjegao hapšenje i do danas je bio nedostupan istražnim organima.  

Grupa se tereti da su od 2019. godine kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim švercom droge i oružja, od čega su ostvarili veliki materijalnu korist. 

Na teret im se stavlja da su iz Albanije i Crne Gore nabavljali velike količine marihuane, koje su dopremali u BiH i skladištili na području Gradiške. 

Dio droge su preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj. 

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana