Оптужница за вријеђање хрватске дјеце на “Фејсбуку”

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Самира Нукића (22), рођеног у Бихаћу, за изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, саопштено је из Тужилаштва.

Нукић се терети да је средином прошле године, након посјете Кристијана Шмита споменику у Витезу подигнутом за осморо дјеце страдалих 1993. године, јавним објавама на друштвеној мрежи “Фејсбук” са свог мобилног телефона и свог корисничког броја упућивао псовке и изразе мржње према страдалој дјеци хрватске националности, да би након упозорења других корисника друштвене мреже, поновно више пута износио псовке и увреде према жртвама.

Оптужени је, на овај начин, изазвао узнемирење Ивана Гарића, који је један од преживјелих и којем су том приликом убијени сестра и брат, као и других лица, којима је спорни говор мржње који је био доступан на друштвеној мрежи као и другим медијима, изазвао узнемиреност и нелагоду.

Оптужени се терети да је јавно подстрекавао на насиље или мржњу усмјерену против групе лица с обзиром на њихову националну или етничку припадност, чиме је починио кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана