Оптужени у предмету „Скај" изјаснили се о кривици: Раилић негирао убиство начелника Башића

Н.Т.
Оптужени у предмету „Скај" изјаснили се о кривици: Раилић негирао убиство начелника Башића

САРАЈЕВО - Далибор Раилић, оптужен за организовани криминал, шверц дрогом и наручивање убиства начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића, у Суду БиХ се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице те је рекао да му надимак није „Дуги" и да је по занимању месар!

Кривицу су негирали и оптужени за организовани шверц дрогом Харис Гредељ, Мирјана Вујовић, Александар Ивковић, Гордан Гвозден, те Александар Миљатовић и  Игор Репајић, које осим за шверц дрогом, терете за учешће у убиству Башића.

Оптужени Жељко Симић јуче се није појавио на рочишту јер му, како је појаснила судија Тања Цуровић, није достављена оптужница. 

Симић је под истрагом и у предмету који се води против Златана Ћука и других. Према оптужници Раилић је био организатор групе за убиство, али и вођа нарко-групе за организовани шверц дрогом. Оптужница њега, Миљатовића и Репајића терети за убиство начелника Башића. Миљатовић је означен као директни извршилац ликвидације, а Репајић као његов помагач у бијегу и припреми.  

У оптужници стоји да су оптужени  дрогу  кријумчарили од 2020. до марта 2022. године, а све су договарали преко криптованих апликација Скај и Аном. 

Како се наводи  група је у наведеном периоду  наркотике, које су између осталог набављали у Црној Гори, али и Колумбији, транспортовали у БиХ гдје су је скривали и даље пласирали на илегалном нарко тржишту у земљи и иностранству. 

Миљатовићев адвокат Раде Ћулибрк прије почетка рочишта за изјашњење о криви рекао је да је његов брањеник у петак пребачен из КПЗ Бања Лука у Сарајево а да он о томе није обавијештен.

Оптужница против поменуте групе је прва коју је Суд БиХ потврдио, а која се односи на доказе који су прибављени из апликације Скај. Из ових порука се сазнало да је Раилић мјесецима тражио особу која би ликвидирала Башића, који му је сметао у пословима са дрогом. 

Према оптужници Миљатовић је пристао да за 50.000 КМ ликвидира Башића, што је и урадио 21. марта лани у Приједорском насељу Пећани. Репајића терете да му је помогао у бјекству.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана